ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΒΟΥΡΑ!!!!

'' Πιστεύω σε οτιδήποτε μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Πιστεύω στις νεράιδες , τους δράκους , τα παραμύθια . Όλα υπάρχουν , ακόμα κι αν βρίσκονται στο μυαλό σας . Ποιος είπε ότι τα όνειρα και οι εφιάλτες δεν εκφράζουν την πραγματικότητα ;
ΤΖΟΝ ΛΕΝΟΝ

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΤΕΛΙΚΟΣ κυπέλλου 2011 και τα παντα γύρω από αυτόν


ΠΡΩΤΟ:Από την Αλεξάνδρας στου Ζωγράφου τα επεισόδια

Καταστροφές σε αστυνομικό τμήμα και σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στου Ζωγράφου ήταν τα αποτελέσματα της επίθεσης οπαδών της ΑΕΚ, που με μηχανοκίνητη πορεία κατευθύνονταν προς το Ολυμπιακό Στάδιο για τον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Φόβοι, πως φίλος του Παναθηναϊκού έχει τραυματιστεί σοβαρά.

ΑΛΛΟ:Δαυίδ εναντίον Γολιάθ!
Η ώρα της κρίσης έφτασε για τους δύο φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ, καθώς το βράδυ του Σαββάτου (30/04, 20:30GR, NET/ Conn-x TV), ο Ατρόμητος θα υποδεχτεί την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ως τυπικά γηπεδούχος, μπροστά σε περισσότερους από 50.000 φιλάθλους, με φόντο βέβαια το τρόπαιο. Ενα τρόπαιο που αν κατακτήσει, θα είναι το πρώτο στα 88 χρόνια της ιστορίας του, απέναντι στην Ενωση που αναζητά τη λύτρωση μέσα από το 14ο τίτλο του εν λόγω θεσμού, ύστερα από εννιά χρόνια ξηρασίας.
*Αυτή θα είναι η 21 συμμετοχή της ΑΕΚ σε τελικό Κυπέλλου, μετρώντας 13 επιτυχίες στις προηγούμενες 20. Ο Ατρόμητος από την άλλη, φτάνει για πρώτη φορά στην ιστορία του ως εδώ.
*Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο Ελλάδος, νικώντας 5-3 τον Αρη, στον τελικό του 1932.
Οι περιστεριώτες για να φτάσουν ως εδώ χρειάστηκε να αποκλείσουν αρχικά την Αναγέννηση Γιαννιτσών με νίκη 3-1 στα Γιαννιτσά, ενώ στον επόμενο γύρο, των 16, άφησαν εκτός την Καβάλα, με νίκη 1-0 στο Περιστέρι. Στα προημιτελικά, δύο νίκες επί του Διαγόρα με 2-0 στο Περιστέρι και 1-0 στην Ρόδο, ήταν αρκετές για να τους στείλουν στους 4 του θεσμού, όπου τους περίμενε ο Ολυμπιακός Βόλου. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη με νίκη 2-1 στο Περιστέρι και λευκή ισοπαλία στο Βόλο, αποδείχτηκε πιο ικανή και δίκαια προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό.
Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ ανέβηκε ένα μικρό Γολγοθά για να φτάσει ως το βράδυ του Σαββάτου. Αρχικά απέκλεισε τον Πανθρακικό με εύκολη νίκη 5-1 στην Κομοτηνή, ενώ στην επόμενη φάση θριάμβευσε στο AEL FC Arena, συντρίβοντας 4-0 τη Λάρισα. Οι μεγάλες μάχες όμως έγιναν στα προημιτελικά, εκεί όπου άφησε εκτός θεσμού τον Παναθηναϊκό.
Με υπογραφή Μίτσελ
Νίκη 2-0 ως τυπικά φιλοξενούμενη στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ και ήττα 2-3 στον επαναληπτικό στο ίδιο γήπεδο, την έστειλαν στους 4, με τον Μίτσελ να κλέβει το όνειρο από τους πράσινους, σκοράροντας από τη... σέντρα, στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα. Στην ημιτελική φάση πια, το 0-0 του ΟΑΚΑ απέναντι στον ΠΑΟΚ, δεν την άφησε εκτός τελικού, καθώς ο επαναληπτικός της Τούμπας τη βρήκε να πανηγυρίζει τη νίκη με 1-0.
Οι εκπλήξεις
Στα του θεσμού όμως, αυτή θα είναι η 27η φορά που στον τελικό θα βρεθεί φαβορί και αουτσάιντερ. Συνολικά, από τους 68 προηγούμενους τελικούς πάντως, μόλις εννιά φορές το αουτσάιντερ βρέθηκε να πανηγυρίζει και στο τέλος της βραδιάς. Πιο πρόσφατη αυτή στις 5/5/2007, όταν η Λάρισα του Γιώργου Δώνη νίκησε τον Παναθηναϊκό με 2-1 στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Οσο για την ΑΕΚ, πηγαίνει για τέταρτη φορά σε τελικό ως φαβορί, έχοντας δύο νίκες (7-1 τον Απόλλωνα της Αθήνας και 3-0 τον Ιωνικό) και μία ήττα (1-3 από τον Πανιώνιο).
Τα πλάνα του Δώνη
Οι κυανόλευκοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους με προπόνηση στο ΟΑΚΑ σε χαλαρούς ρυθμούς και ο Γιώργος Δώνης έχει όλους του παίκτες στη διάθεσή του. Η αποστολή για τον τελικό περιλαμβάνει και τους 23 ποδοσφαιριστές, που έχουν αποσυρθεί από την Πέμπτη σε ξενοδοχείο, καθώς ο Δώνης δεν ανακοίνωσε 18άδα, ενώ παράλληλα δεν άφησε να γίνουν γνωστά και τα τελικά του σχέδια για το αρχικό σχήμα που θα παρατάξει. Οσον αφορά την ενδεκάδα, δύο θέσεις είναι αυτές που παίζονται. Η μία αφορά στο κέντρο της άμυνας και η άλλη στην επίθεση του Ατρόμητου.
Οι σκέψεις του Χιμένεθ
Από την αποστολή του Χιμένεθ, αποκλείστηκαν οι Εντερ, Μπερνς και Γιάχιτς, που βρίσκονται εκτός πλάνων. Αναλυτικά οι 20 εκλεκτοί του ισπανού: Σάχα, Αραμπατζής, Γεωργέας, Ματέος, Γκέντσογλου, Νασούτι, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Λαγός, Μπαχά, Μάκος, Καφές, Μίτσελ, Γκερέιρο, Μπλάνκο, Λεονάρντο, Σκόκο, Ντιόπ και Λυμπερόπουλος. Στα του σχήματος, ο ίβηρας προπονητής θα διατηρήσει - όπως όλα δείχνουν- τον κλασικό ρόμβο, με τους Σάχα, Γεωργέα, Καράμπελα, Δέλλα, Ματέος, Ντιόπ, Μάκο, Μίτσελ, Γκερέιρο (Λυμπερόπουλο), Σκόκο, Μπλάνκο να είναι οι πιο πιθανοί της 11άδας.
Το ΟΑΚΑ
Στο γήπεδο θα βρεθούν περισσότεροι από 35.000 φίλοι της ΑΕΚ, αλλά και 12.000 υποστηρικτές του Ατρόμητου. Σε αυτούς, αν συνυπολογιστούν και οι προσκλήσεις της ΕΠΟ που φτάνουν στις 4.500 τότε μιλάμε για προσέλευση που θα ξεπεράσει ακόμα και τους 50.000 φιλάθλους.
Διαιτητής
Ο Αναστάσιος Κάκος του συνδέσμου Κέρκυρας θα είναι ο άρχοντας της αναμέτρησης, έχοντας ως βοηθούς τους Χρήστο Μπαλτά (Αχαΐας), Πέτρο Τρύφωνα (Δράμας), με τέταρτο τον Αναστάσιο Σιδηρόπουλο (Δωδεκανήσου) και παρατηρητή τον Ιωάννη Τσαχειλίδη από τον Πειραιά.



                              ΠΗΓΗ:sport.gr




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου