ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΒΟΥΡΑ!!!!

'' Πιστεύω σε οτιδήποτε μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Πιστεύω στις νεράιδες , τους δράκους , τα παραμύθια . Όλα υπάρχουν , ακόμα κι αν βρίσκονται στο μυαλό σας . Ποιος είπε ότι τα όνειρα και οι εφιάλτες δεν εκφράζουν την πραγματικότητα ;
ΤΖΟΝ ΛΕΝΟΝ

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

29,2 εκατ. δολάρια για τη "συνάντηση του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας"

“Η συνάντηση του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας: 41 π.Χ”, του βικτοριανού καλλιτέχνη Σερ Αλμα Ταντέμα (Sir Alma-Tadema), πωλήθηκε έναντι του ποσού των 29,2 εκατομμυρίων δολαρίων, στη δημοπρασία ευρωπαϊκής τέχνης 19ου αιώνα του Οίκου Sotheby's, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.
 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οίκου, δυο πλειοδότες οδηγούσαν τον ανταγωνισμό πάνω από οκτώ λεπτά, μέσω τηλεφώνου, για τον συγκεκριμένο πίνακα, ανεβάζοντας την τελική τιμή στο ποσό των 29.202.500 δολαρίων, σχεδόν έξι φορές πάνω από την αρχική υψηλή εκτίμηση των 5 εκατ. δολαρίων!

Συνολικά, η δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (05/05) συγκέντρωσε 44,6 εκατ.δολάρια.

Στο έργο "Η Συνάντηση του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας: 41 Π.Χ" ο καλλιτέχνης απεικονίζει μια από τις πλέον διάσημες στιγμές στη Ρωμαϊκή και Αιγυπτιακή ιστορία.

Αντί να χρησιμοποιήσει μεταφράσεις αρχαίων κειμένων ως πηγή, εμπνεύστηκε για τη σύνθεσή του από το έργο του Σαίξπηρ "Αντώνιος και Κλεοπάτρα", το οποίο και ανέβαινε συχνά στις θεατρικές σκηνές του Λονδίνου της εποχής.

Ο Αλμα-Ταντέμα επέλεξε να απεικονίσει μια λεπτή και ευαίσθητη στιγμή μιας ερωτικής ιστορίας γεμάτης δράμα: την αισθησιακή ανάμνηση του Αντώνιου από την πρώτη του συνάντηση με την Κλεοπάτρα στην Ταρσό, απόδειξη ότι η Αιγύπτια βασίλισσα ήταν η αληθινή του αγάπη.



                 πηγη:cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου