ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΒΟΥΡΑ!!!!

'' Πιστεύω σε οτιδήποτε μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Πιστεύω στις νεράιδες , τους δράκους , τα παραμύθια . Όλα υπάρχουν , ακόμα κι αν βρίσκονται στο μυαλό σας . Ποιος είπε ότι τα όνειρα και οι εφιάλτες δεν εκφράζουν την πραγματικότητα ;
ΤΖΟΝ ΛΕΝΟΝ

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Πράσινο φως για το αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας

Πράσινο φως για το αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας

Θα δώσει πνοή σε ολόκληρη την περιοχή

Χρειάστηκαν δεκαέξι χρόνια προσπαθειών για να ενταχθεί το έργο του αυτοκινητοδρομίου της Πάτρας στη Χαλανδρίτσα στον αναπτυξιακό νόμο. Η απόφαση ελήφθη και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός έργου που έχει χαρακτηριστεί ως αναπτυξιακό από το σύνολο των τοπικών φορέων.

Μετά τη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής του Υπουργείου Ανάπτυξης, το επόμενο βήμα είναι το «ναι» της Βουλής. Με αυτή την εξέλιξη ξεμπλοκάρονται οι διαδικασίες και για την είσοδο του ιδιώτη επενδυτή στο έργο με 25 εκατ. ευρώ.

Το αυτοκινητοδρόμιο έχει προϋπολογισμό 94 εκατ. ευρώ και θα επιδοτηθεί κατά 40% έως του ποσού των 50 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια με 20% για τις εργασίες άνω των 50 εκατ.

Την ικανοποιήσή τους εξέφρασαν οι τοπικοί φορείς μετά την απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το Αυτοκινητοδρόμιο θα δώσει πνοή σ' ολόκληρη την περιοχή, θα στηρίξει την παραγωγή και την ανάπτυξη και φυσικά θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην προσέλκυση επισκεπτών στη Δυτική Ελλάδα».

«Τέλος καλό, όλα καλά» σημείωσε ο Ευάγγελος Φλωράτος, ο οποίος αναμένει και την ολοκλήρωση της τυπικής διαδικασίας ώστε να έρθει το θέμα στη Βουλή.

Ο δήμαρχος Ερύμανθου Θάνος Καρπής, στα όρια του οποίου θα γίνει το έργο, χαρακτήρισε την απόφαση ως σημαντική και ιστορική που θα έχει ως συνέπεια να αλλάξει όλος ο αναπτυξιακός χάρτης της περιοχής.

Ο τέως δήμαρχος Πατρέων και μέλος του Δ.Σ. του Αυτοκινητοδρομίου Ανδρέας Φούρας σημείωσε: «Κλείσαμε ένα μέτωπο, αυτό της έγκρισης ένταξης της επένδυσης στον αναπτυξιακό νόμο και τώρα ξεκινάμε νέο αγώνα για να υπογραφεί η σύμβαση από τη Βουλή μέχρι τον Ιούλιο».

πηγη:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου