ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΒΟΥΡΑ!!!!

'' Πιστεύω σε οτιδήποτε μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Πιστεύω στις νεράιδες , τους δράκους , τα παραμύθια . Όλα υπάρχουν , ακόμα κι αν βρίσκονται στο μυαλό σας . Ποιος είπε ότι τα όνειρα και οι εφιάλτες δεν εκφράζουν την πραγματικότητα ;
ΤΖΟΝ ΛΕΝΟΝ

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

o Παναθηναικος υπερπρωταθλητης Ευρωπης

Παναθηναϊκός-Μακάμπι 78-70


Παναθηναϊκός-Μακάμπι 78-70 (videos)
Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Μακάμπι 78-70 και πανηγυρίζει το 6ο ευρωπαϊκό της ιστορίας του. Η όγδοη κούπα του πολυνίκη Ομπράντοβιτς. MVP του Final Four ο Διαμαντίδης. Σχολίασε live o Τάσος Μαγουλάς.


Ετσι κρίθηκε Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Χαμήλωσε το τέμπο, έβγαλε με την άμυνά του εκτός αγώνα τον Σχορτσανίτη και τον Πάργκο (με φανταστική προσπάθεια του Καλάθη) και ανάγκασε τη Μακάμπι να “προδώσει” τις μπασκετικές αρχές της. Μάλιστα, όσο η επίθεση των πρασίνων δούλευε ικανοποιητικά (παίρνοντας σκορ κυρίως από τα πικ εν ρολ του Μπατίστ και τα σουτ του Διαμαντίδη) είχε και αέρα στο σκορ (18-13, 22-15).
Οταν όμως η ομάδα του Ομπράντοβιτς δεν μπορούσε να έχει εύκολα σουτ κόντρα στη ζώνη του Μπλατ, η Μακάμπι μάζεψε την έτσι και αλλιώς όχι μεγάλη διαφορά κάνοντας κάτι απλό. Βάζοντας μακρινά σουτ (ο Εϊντσον ειδικά έκανε μεγάλη ζημιά). Παρά το γεγονός αυτό, ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να κρατάει τα ηνία του αγώνα βρίσκοντας την κρίσιμη ώρα μεγάλα σουτ από τον Περπέρογλου και τον Σάτο (33-30 ημίχρονο).
Αυτό που χρειαζόταν ο πρωταθλητής Ελλάδας για να ρίξει οριστικά στο καναβάτσο τη Μακάμπι ήταν ασφάλεια από τις θέσεις 2 και 3. Ο Ομπράντοβιτς την έψαξε μέσα από την απόδοση του Σάτο και του Νίκολας και δικαιώθηκε καθώς αμφότεροι ήταν οι πιο πολύτιμοι παίκτες του Παναθηναϊκού στο τρίτο δεκαλέπτο.Ο διστακτικός στο πρώτο ημίχρονο Κεντροαφρικανός μετατράπηκε σε σκόρερ ολκής από το τρίποντο με αποτέλεσμα οι πράσινοι να ανοίξουν τη διαφορά (59-47, 67-56) και να βάλουν πολύ γερά θεμέλια για το θριάμβό τους. Την ίδια ώρα ο Σχορτσανίτης έπεφτε στην παγίδα του εκνευρισμού και συμπλήρωνε τρία φάουλ.
Απέμενε το κερασάκι στην τούρτα το οποίο μπήκε με δυσκολία. Και αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός προβληματίστηκε από την πίεση τη Μακάμπι σε όλο το γήπεδο (φάνηκε σε εκείνο το σημείο ότι χρειαζόταν έναν ακόμη χειριστή της μπάλας) και κινδύνευσε να απωλέσει διαφορά 14 πόντων. Οι Ισραηλινοι πάλεψαν σαν λιοντάρια, μείωσαν σε 69-64 και 74-70 αλλά ο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του δεν ήταν διατεθειμένοι να κάνουν χαρακίρι. Ο Διαμαντίδης με μία έξοχη ασίστ στον Μπατίστ και ένα ζευγάρι βολών έβαλε την τελική υπογραφή στη νίκη του Παναθηναϊκού. Το 6ο είναι γεγονός. Τα δεκάλεπτα: 22-15, 33-30, 54-43,
Το αστέρι
Συνήθως επιλέγουμε τον παίκτη με τους περισσότερους πόντους ή το καλύτερο ranking. Ομως στην προκειμένη περίπτωση ειδική μνεία αξίζει ο άνθρωπος που άλλαξε τη ροή του αγώνα. Και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Ρομέιν Σάτο. Ο Ομπράντοβιτς από τον πάγκο του φώναζε σούταρε και ο πρώην άσος της Σιένα τον δικαίωσε,έστω και καθυστερημένα. Με δύο κολλητά τρίποντα στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου χάρισε αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες του.
Απογοήτευση
Για μία ακόμη φορά ο Σοφοκλής Σχορσανίτης αντιμετωπίστηκε αρκούντως αποτελεσματικά από την άμυνα του Παναθηναϊκού. Εκανε γρήγορα δύο φάουλ, νικήθηκε ψηλά από τους ψηλούς των πράσινων, βγήκε εκτός ρυθμού και δεν βοήθησε καθόλου.

πηγη:contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου